Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΤζαμάικαΕίναι το νησί της άνοιξης, των χρωμάτων, της οργιώδους βλάστησης. Σαγηνευτικά λευκές αμμουδιές, καταρράκτες και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πανέμορφης Τζαμάικα.

Στη "γη του ξύλου και του νερού"
η μαγεία της φύσης συναντά τη μελωδία της Reggae μουσικής την οποία και ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο ο θρύλος της, Bob Marley! Πέρα από τη Reggae το νησί παράγει ζάχαρη, καφέ, κακάο, μπανάνες, ρύζι, ρούμι και βωξίτη (ο κόκκινος χρυσός).

Ακόμη όμως πιο χαρακτηριστική είναι η κουλτούρα και η ιστορία αυτού του νησιού. Το 1494 ο Χριστόφορος Κολόμβος κατέλαβε την Τζαμάικα εκπροσωπώντας το βασιλιά της Ισπανίας, μέχρι το 1655 που πέρασε στα χέρια των Αγγλων, για να φθάσει στην οριστική ανεξαρτησία της στις 6 Αυγούστου 1962!

Σήμερα η Τζαμάικα είναι μια πολυεθνική κοινωνία που συνθέτουν η μαύρη, η λευκή η κίτρινη και η ερυθρόδερμη φυλή, μια κοινωνία που τη χαρακτηρίζει η ζωντάνια κι η εθνική υπερηφάνεια.

Ο τουρισμός στην Τζαμάικα, είναι μαγευτικός και ταυτόχρονα συναρπαστικός. Είναι πολλά αυτά που μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει ή απλά να ανανεωθεί σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που παρέχει τα πάντα ακόμα και τη δυνατότητα γάμου...

Θα σας μείνουν αξέχαστα...
Τα εκπληκτικά ξενοδοχεία Couples, στο Negril και στο Ocho Rios, όπου θα νιώσετε σαν νεόνυμφοι, ακόμα και αν... δεν είστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου