Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ολλανδία



Το βασίλειο της Ολλανδίας διαιρείται σε 12 επαρχίες, στο οποίο ανήκει ένα ευρωπαϊκό τμήμα (η καθ' αυτήν Ολλανδία) και ένα τμήμα στις δυτικές Ινδίες, οι Ολλανδικές Αντίλλες. Τα τελευταία 70 χρόνια ο πληθυσμός της χώρας υπερδιπλασιάστηκε.



Η κληρονομιά της Ολλανδίας στην ζωγραφική είναι πολύ σημαντική. Η επίδραση της γαλλικής τέχνης ξεκινά τον 13ο και 14ο και η εξέλιξη της έδωσε αξιοθαύμαστα έργα τέχνης. Στα μουσεία θα θαυμάσετε Βαν Γκογκ, Ρέμπραντ, Βαν Λάαρ, και άλλους καλλιτέχνες.Μην διστάσετε να ‘εξερευνήσετε’ τη χώρα με ποδήλατο ή πατίνια, μιας και αυτά αποτελούν παραδοσιακά μέσα μεταφοράς του Ολλανδικού λαού.



Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι εκδρομές στην ύπαιθρο μέσα στους λουλουδιασμένους κήπους είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Hσύγχρονη αρχιτεκτονική των πόλεων, τα τοπία της υπαίθρου με τους ανεμόμυλους, και τα γιγαντιαία έργα αποξήρανσης και προστασίας του εδάφους μαζί με τα μουσεία, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα της Ολλανδίας.

1 σχόλιο:

  1. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο την καρδιά βγαλμένες, όλες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες !! Καλή Ανάσταση στις ελπίδες, στις καρδιές μας και στη ζωή μας με υγεία, αγάπη κι ομόνοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή