Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΟλλανδίαΤο βασίλειο της Ολλανδίας διαιρείται σε 12 επαρχίες, στο οποίο ανήκει ένα ευρωπαϊκό τμήμα (η καθ' αυτήν Ολλανδία) και ένα τμήμα στις δυτικές Ινδίες, οι Ολλανδικές Αντίλλες. Τα τελευταία 70 χρόνια ο πληθυσμός της χώρας υπερδιπλασιάστηκε.Η κληρονομιά της Ολλανδίας στην ζωγραφική είναι πολύ σημαντική. Η επίδραση της γαλλικής τέχνης ξεκινά τον 13ο και 14ο και η εξέλιξη της έδωσε αξιοθαύμαστα έργα τέχνης. Στα μουσεία θα θαυμάσετε Βαν Γκογκ, Ρέμπραντ, Βαν Λάαρ, και άλλους καλλιτέχνες.Μην διστάσετε να ‘εξερευνήσετε’ τη χώρα με ποδήλατο ή πατίνια, μιας και αυτά αποτελούν παραδοσιακά μέσα μεταφοράς του Ολλανδικού λαού.Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι εκδρομές στην ύπαιθρο μέσα στους λουλουδιασμένους κήπους είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Hσύγχρονη αρχιτεκτονική των πόλεων, τα τοπία της υπαίθρου με τους ανεμόμυλους, και τα γιγαντιαία έργα αποξήρανσης και προστασίας του εδάφους μαζί με τα μουσεία, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα της Ολλανδίας.

ΤζαμάικαΕίναι το νησί της άνοιξης, των χρωμάτων, της οργιώδους βλάστησης. Σαγηνευτικά λευκές αμμουδιές, καταρράκτες και ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πανέμορφης Τζαμάικα.

Στη "γη του ξύλου και του νερού"
η μαγεία της φύσης συναντά τη μελωδία της Reggae μουσικής την οποία και ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο ο θρύλος της, Bob Marley! Πέρα από τη Reggae το νησί παράγει ζάχαρη, καφέ, κακάο, μπανάνες, ρύζι, ρούμι και βωξίτη (ο κόκκινος χρυσός).

Ακόμη όμως πιο χαρακτηριστική είναι η κουλτούρα και η ιστορία αυτού του νησιού. Το 1494 ο Χριστόφορος Κολόμβος κατέλαβε την Τζαμάικα εκπροσωπώντας το βασιλιά της Ισπανίας, μέχρι το 1655 που πέρασε στα χέρια των Αγγλων, για να φθάσει στην οριστική ανεξαρτησία της στις 6 Αυγούστου 1962!

Σήμερα η Τζαμάικα είναι μια πολυεθνική κοινωνία που συνθέτουν η μαύρη, η λευκή η κίτρινη και η ερυθρόδερμη φυλή, μια κοινωνία που τη χαρακτηρίζει η ζωντάνια κι η εθνική υπερηφάνεια.

Ο τουρισμός στην Τζαμάικα, είναι μαγευτικός και ταυτόχρονα συναρπαστικός. Είναι πολλά αυτά που μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει ή απλά να ανανεωθεί σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που παρέχει τα πάντα ακόμα και τη δυνατότητα γάμου...

Θα σας μείνουν αξέχαστα...
Τα εκπληκτικά ξενοδοχεία Couples, στο Negril και στο Ocho Rios, όπου θα νιώσετε σαν νεόνυμφοι, ακόμα και αν... δεν είστε!